top of page

LAULUNTUTKIMUS NYT!

Online-seminaari pe 9.10.2020 klo 10.00-16.15

Paolo Ribaldini

 

Laulutekniikat ja äänentuottotavat hard rock / heavy metal -musiikkigenressä

 

Tutkimukseni käsittelee laulutekniikkoja ja äänentuottotapoja hard rock / heavy metal -musiikkigenressä. Tarkoituksessa on 1) rakentaa teoreettinen silta hevimusiikin ja laulutieteen tutkimuskenttien väliin; 2) tuoda lisää tietoa hevimusiikin tyypillisimpien laulutekniikkojen ja -tapojen fysiologisesta toiminnasta.


Käyttämäni näkökulma perustuu pääasiallisesti laulufysiologiaan ja joiltain osin myös hevilaulutekniikkojen laulupedagogiikkaan.


Aiemmassa tutkimuksessa nostin esille, miten hevimusiikin tutkimuskentällä harvoin käytetään tieteellistä terminologiaa tai tietoa laulusaundien äänentuottotavoista, ja lisensiaattityössäni pyrin korjaamaan tämän puutteen.


Tulevassa tutkimustyössäni aion hyödyntää laboratoriotutkimuksia selvittääkseni lisää ns. ”korkealta ja kovaa” -laulutapoja. Laboratoriotutkimukset suoritetaan HUS:in foniatrian laitoksen tiloissa ja tutkimuskoneistolla, ja niihin tulee osallistumaan mahdollisesti HUS:in, Tampereen vokologian laitoksen ja Metropolian AMK henkilökuntaa.

Takaisin seminaarin ohjelmaan
 

hy-logo-600x200.png
pinkki-Koneensaatio-logo.png

© 2021 Lauluntutkimus.fi

bottom of page